Rutinele sociale. Cum le creștem copiilor cu autism
interesul pentru interacțiunea socială?

De ce este relevant?

Distracția este o parte foarte importantă în procesul de învățare și într-o relație. Când un copil se distrează, învață mai repede, reține mai ușor, comunică ce vrea și ce nu vrea, descoperă că interacțiunea cu ceilalți este recompensatoare și crește interesul lui pentru oamenii din jur.

Din păcate, copiii cu autism nu par să găsească prea multă plăcere în interacțiunile sociale. Deseori, ei sunt mai degraba preocupați de obiecte decât de persoane. Prin jocuri sociale amuzante, prezentate iar și iar, adultul îi poate arata copilului avantajele unei relații și îl poate ajuta să valorizeze recompensele sociale.

Acest curs te învață cum să construiești rutine sociale, mai simple sau mai complexe, în funcție de nivelul și interesele fiecărui copil. De asemenea, vei afla cum să le prezinți așa încât copilul să învețe că există o anumită dinamică între două persoane, care presupune un schimb de priviri, zâmbete, gesturi, cuvinte și acțiuni. Rutinele sociale pot reprezenta cel mai simplu mod de a exersa reciprocitatea socială.

Data cursului: 28 octombrie 2021

Durata cursului: 17:00-20:30

Modalitate: online. Participanții vor primi linkul evenimentului în ziua cursului, pe e-mail.

Data limită a Înscrierii: 27 octombrie 2021

Cui se adresează: Cursurile se adresează părinților copiilor cu autism, tutorilor și studenților.

Preț: 390 lei.

Reduceri: Acest curs face parte dintr-o serie de trei, pe tema reciprocității sociale. 

  • Pentru o imagine de ansamblu mai bună asupra temei, recomandăm participarea la toate cele trei cursuri.

  •  Cei care se înscriu la toate cele trei cursuri, vor primi o reducere de 25%.

  • Cei care se inscriu la doua din cele trei cursuri, vor primi o reducere de 15% din cel de-al doilea curs.

Cine le susține: Cursurile vor fi susținute de Mihaela Hariton.

Mihaela lucrează în domeniul analizei comportamentale aplicate, alături de copiii cu tulburări în dezvoltare și echipele lor, din 2009. A obținut acreditarea BCaBA în noiembrie 2014 și de atunci oferă ajutor familiilor prin coordonarea față în față sau la distanță. În ultimii ani, preocuparea ei principală este oferirea unui training care verifică dobândirea unor cunoștințe, dar mai ales a unor competențe practice pentru persoanele care sunt lângă copiii diagnosticați cu autism. Se inspiră din diverse discipline, se raportează la experiențele organizațiilor internaționale și e interesată să învețe mereu.

 De 11 ani, Mihaela este alături de echipa Centrului “Horia Moțoi”, centrul cu cea mai îndelungată experiență (17 ani) în aplicarea terapiei comportamentale ABA în România. În toți acești ani, am încercat să perfecționăm mereu formele de învățare pe care le practicăm cu cei mici.

Cum se face plata:

Inscrierile se pot face trimitand un mail catre adresa office@centrul-horiamotoi.ro cu dovada plății și datele dumneavoastră de contact (nume complet, telefon și rolul dumneavoastră, părinte sau tutore).

Plata cursurilor se poate face în contul mai jos menționat.

Beneficiar: Asociatia pentru Ajutorarea Copiilor cu Autism din Romania “Horia Moțoi”

Cont iban: RO39INGB 0000 9999 0896 3688

Adresa: Str Papiu Ilarian 15, sector 3, Bucuresti

Persoana de contact: Violeta Dobra

Telefon:  0735.858.875

www.centrul-horiamotoi.ro

Sesiune Q&A:

Cursul va fi precedat de o sesiune online de Q&A, gratuită. În timpul acestei întâlniri de o oră, vei afla amănunte despre conținutul acestui curs și a celorlalte evenimente. 

Sesiunea va avea loc pe 21 oct, 18,30-19,30, online, inscrierea se face tot pe email si data limita a inscrierii este 20 octombrie.

Donații

Fiecare gest contează!

Cum Donez?
Donatiii

Adresa: Strada Papiu Ilarian nr. 15, interfon 01, sector 3, București
Telefon: 0722.402.288
E-mail: office@centrul-horiamotoi.ro

Program: luni-vineri: 10:00 - 18:00
Banca ING, sucursala Dristor IBAN RO39INGB0000999908963688

placeholder image