Până la vârsta de un an, copiii tipici masterează deja bazele reciprocității și demonstrează un schimb reciproc și echilibrat în interacțiune. Fie că ieșim la o cafea cu un prieten, ne cumpărăm ceva de la un magazin sau mergem la coafor, fiecare interacțiune a noastră are la bază acest du-te-vino al interacțiunii dintre noi, ca fundație a comunicării. Fără a învăța acest ping-pong, fără a realiza că avem un efect asupra partenerului nostru așa cum partenerul are un efect asupra noastră, nici noi, nici copiii nu pot interacționa și comunica eficient.
Acest curs îți arată cum poți aborda acest deficit major din autism, în timpul activităților zilnice. Indiferent ca faceți o plimbare în parc, luați masa, gătiți împreună, vă jucați cu lego sau citiți povești, fiecare moment în care faceți o activitate comună poate fi o excelentă oportunitate de exersare a acestei abilități. În timpul cursului vei afla cum anume poți să îi oferi suport copilului în funcție de nivelul la care este, vei primi modele video, vei învăța să recunoști tehnicile aplicate corect sau greșit. Mai apoi, vei primi îndrumare să-ți alcătuiești un plan de exersare pe care să-l încerci cu copilul tău, pregătindu-te cu idei de soluții pentru eventualele probleme care pot apărea.
Pentru o imagine de ansamblu mai bună asupra temei, recomandăm participarea la toate cele trei cursuri.
Cei care se înscriu la toate cele trei cursuri, vor primi o reducere de 25%.
Cei care se inscriu la doua din cele trei cursuri, vor primi o reducere de 15% din cel de-al doilea curs.
Mihaela lucrează în domeniul analizei comportamentale aplicate, alături de copiii cu tulburări în dezvoltare și echipele lor, din 2009. A obținut acreditarea BCaBA în noiembrie 2014 și de atunci oferă ajutor familiilor prin coordonarea față în față sau la distanță. În ultimii ani, preocuparea ei principală este oferirea unui training care verifică dobândirea unor cunoștințe, dar mai ales a unor competențe practice pentru persoanele care sunt lângă copiii diagnosticați cu autism. Se inspiră din diverse discipline, se raportează la experiențele organizațiilor internaționale și e interesată să învețe mereu.
De 11 ani, Mihaela este alături de echipa Centrului “Horia Moțoi”, centrul cu cea mai îndelungată experiență (17 ani) în aplicarea terapiei comportamentale ABA în România. În toți acești ani, am încercat să perfecționăm mereu formele de învățare pe care le practicăm cu cei mici.
Inscrierile se pot face trimitand un mail catre adresa office@centrul-horiamotoi.ro cu dovada plății și datele dumneavoastră de contact (nume complet, telefon și rolul dumneavoastră, părinte sau tutore).
Plata cursurilor se poate face în contul mai jos menționat.
Beneficiar: Asociatia pentru Ajutorarea Copiilor cu Autism din Romania “Horia Moțoi”
Cont iban: RO39INGB 0000 9999 0896 3688
Adresa: Str Papiu Ilarian 15, sector 3, Bucuresti
Persoana de contact: Violeta Dobra
Telefon: 0735.858.875
www.centrul-horiamotoi.ro
Cursul va fi precedat de o sesiune online de Q&A, gratuită. În timpul acestei întâlniri de o oră, vei afla amănunte despre conținutul acestui curs și a celorlalte evenimente.
Adresa: Strada Papiu Ilarian nr. 15, interfon 01, sector 3, București
Telefon: 0722.402.288
E-mail: office@centrul-horiamotoi.ro
Program: luni-vineri: 10:00 - 18:00
Banca ING, sucursala Dristor IBAN RO39INGB0000999908963688